Cynamonowo-jabłkowa granola z orzechami, słonecznikiem, sezamem i rodzynkami
20:37
Domowa granola to mój ulubiony śniadaniowy przysmak. Tym razem wzbogaciłam ją o cynamon, sezam, orzechy, słonecznik i mus jabłkowy.
Składniki
450 g płatków owsianychszklanka poppingu z amarantusa
120 g nasion słonecznika
120 g sezamu
2 duże jabłka
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka zmielonego imbiru
4 łyżki płynnego miodu
200 g orzechów laskowych
1 łyżeczka soli
3 łyżki oleju słonecznikowego
300 g rodzynek
Przepis pochodzi z bloga amuamu.eu
Wykonanie
Jabłka miksujemy na mus. Wszystkie składniki mieszamy, oprócz rodzynek. Dodajemy mus jabłkowy. Rozkładamy masę na dwie blachy do pieczenia i pieczemy 40 minut w temperaturze 170 stopni. Mieszamy od czasu do czasu. Studzimy, dodajemy rodzynki.Smacznego :)
1 komentarze
Uwielbiam granole ☺
OdpowiedzUsuń