Cynamonowo-jabłkowa granola z orzechami, słonecznikiem, sezamem i rodzynkami

20:37

Domowa granola to mój ulubiony śniadaniowy przysmak. Tym razem wzbogaciłam ją o cynamon, sezam, orzechy, słonecznik i mus jabłkowy. 



Składniki

450 g płatków owsianych
szklanka poppingu z amarantusa
120 g nasion słonecznika
120 g sezamu
2 duże jabłka
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka zmielonego imbiru
4 łyżki płynnego miodu
200 g orzechów laskowych
1 łyżeczka soli
3 łyżki oleju słonecznikowego
300 g rodzynek

Przepis pochodzi z bloga amuamu.eu

Wykonanie

Jabłka miksujemy na mus. Wszystkie składniki mieszamy, oprócz rodzynek. Dodajemy mus jabłkowy. Rozkładamy masę na dwie blachy do pieczenia i pieczemy 40 minut w temperaturze 170 stopni. Mieszamy od czasu do czasu. Studzimy, dodajemy rodzynki.

Smacznego :)

You Might Also Like

1 komentarze

Facebook

Instagram

Łączna liczba wyświetleń