Porzeczkowiec z masą serową
17:30Składniki na ciasto
- 1/4 szklanki wody
- 3/4 szklanki oleju
- 1/2 szklanki cukru
- 3 łyżki kakao
- 5 jaj
- 1/2 szklanki cukru
- 2 szklanki mąki tortowej pszennej
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa
- 1 kostka masła
- 3 kostki twarogu półtłustego
- 3/4 szklanki cukru
- zapach migdałowy
Ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Dodajemy twaróg, dalej ucieramy. Na końcu dodajemy zapach.
Polewa
- 5 czubatych łyżek śmietany 18%
- 5 łyżek cukru
- 5 łyżek kakao
Ciasto przekroić. Rozsmarować część masy serowej. Potem dżem z czarnej porzeczki ( 1,5 słoika). Następnie drugą połowę ciasta. Pozostałą część masy serowej i pół słoika dżemu. Na wierzchu polać polewą kakaową i posypać płatkami migdałów.
0 komentarze