Kotleciki kalafiorowe
17:26
Dziś zapraszam na pyszne kotleciki kalafiorowe. Są łagodne i delikatne w smaku, szybkie i proste w przygotowaniu.
Gorąco polecam :)
Składniki
1 mały kalafior1 jajko
1/2 szklanki bułki tartej
łyżka mąki ziemniaczanej
2 garście świeżego szpinaku
prażony słonecznik i dynia
sól, pieprz
Wykonanie kotlecików
Kalafior opłukać, podzielić na różyczki i ugotować do miękkości. Wystudzić po ugotowaniu. Rozgnieść widelcem. Dodać jajko, mąkę, szpinak, uprażone pestki dyni i słonecznika oraz bułkę tartą. Tyle bułki tartej aby powstała odpowiednia konsystencja do zlepienia kotlecików. Doprawić do smaku. Z powstałej masy formować kotlety. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor.
Inspiracja przepisem od Adventuresinthekitchen.
0 komentarze