Smoothie szpinakowo-pomarańczowe

18:00


Dzisiejsza propozycja to pełne witamin smoothie szpinakowo-pomarańczowe. Lekkie i orzeźwiające o pięknym zielonym kolorze. Idealne na wiosenną regenerację.



Składniki

2-3 kulki mrożonego szpinaku
1 pomarańcza
1 banan
pół szklanki soku jabłkowego
odrobinę soku z cytryny
opcjonalnie 1 łyżeczka syropu z agawy bądź miodu

Wykonanie

1. Szpinak należy odpowiednio wcześniej rozmrozić.
2. Pomarańcgzę obieramy ze skórki. Usuwamy też białą błonkę, bo jest gorzka.
3. Szpinak, banana, pomarańczę umieszczamy w kielichu blendera, dodajemy sok jabłkowy i sok z cytryny. Blendujemy na gładki krem.
4. Dosładzamy w razie potrzeby.



Smacznego :)


You Might Also Like

2 komentarze

Facebook

Instagram

Łączna liczba wyświetleń