Smoothie szpinakowo-pomarańczowe
18:00Dzisiejsza propozycja to pełne witamin smoothie szpinakowo-pomarańczowe. Lekkie i orzeźwiające o pięknym zielonym kolorze. Idealne na wiosenną regenerację.
Składniki
2-3 kulki mrożonego szpinaku
1 pomarańcza
1 banan
pół szklanki soku jabłkowego
odrobinę soku z cytryny
opcjonalnie 1 łyżeczka syropu z agawy bądź miodu
Wykonanie
1. Szpinak należy odpowiednio wcześniej rozmrozić.
2. Pomarańcgzę obieramy ze skórki. Usuwamy też białą błonkę, bo jest gorzka.
3. Szpinak, banana, pomarańczę umieszczamy w kielichu blendera, dodajemy sok jabłkowy i sok z cytryny. Blendujemy na gładki krem.
4. Dosładzamy w razie potrzeby.
Smacznego :)
2 komentarze
Zdrowo! Piękny zielony kolor!
OdpowiedzUsuńI smakowicie :)
Usuń