Ciasto z ciecierzycy
20:39
Przygotowanie ciasta z ciecierzycy zajmuję dosłownie chwilę. W smaku przypomina murzynka.
Jest bardzo wilgotne i miękkie w środku. Zachęcam Was do wypróbowania :)
Składniki
1 puszka odsączonej ciecierzycy3 jajka
1 dojrzały banan
1/2 szklanki cukru trzcinowego
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki mąki kokosowej
odrobinę suszonej żurawiny
Przygotowanie jest bardzo proste - wszystkie składniki wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy na gładki krem.
Przelewamy go do blaszki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach Celcjusza.
1 komentarze
Ciacho pyszności!
OdpowiedzUsuńMoże uda się się na weekend upiec :)