Sernik na zimno z serków homogenizowanych
16:42
Zapraszam na świetny deser z serków homogenizowanych.
Składniki
200g serka homogenizowanego waniliowego
200g serka homogenizowanego brzoskwiniowego
200g serka homogenizowanego truskawkowego
galaretka agrestowa, truskawkowa, pomarańczowa
dowolne owoce
Wykonanie sernika
Galaretki agrestową, brzoskwiniową i truskawkową rozpuszczamy każdą w 1 szklance wrzątku, zostawiamy do ostygnięcia.
Zimne galaretki łączymy z serkami - agrestową z waniliowym, brzoskwiniową z brzoskwiniowym i truskawkową z truskawkowym.
Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Tortownicę wykładamy folią spożywczą.
Wylewamy do niej pierwszą warstwę masy- zieloną i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.
Na zieloną masę wylewamy masę brzoskwiniową i również wkładamy do lodówki do stężenia.
Teraz wylewamy masę truskawkową i chłodzimy. Na tej stężonej masie układamy owoce i zalewamy niewielką ilością galaretki pomarańczowej, tak aby owoce zastygły.
Wstawiamy na chwilę do lodówki i wylewamy resztę pomarańczowej galaretki.
Sernik wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Oryginalny przepis jest z tej strony.
0 komentarze