Kruche ciastka kakaowo-migdałowe

19:05

Tym razem wybór padł na ciastka..kakaowo-migdałowe..smakują obłędnie :)


Składniki

200 g mąki pszennej
75 g cukru
1 opakowanie cukru z wanilią
150 g masła
1 żółtko
15 g kakao
50 g migdałów w całości
50 g migdałów w płatkach




Przygotowanie

1. Mąkę przesiewamy.

2. Dodajemy cukier oraz cukier z wanilią. Mieszamy. Dodajemy masło pokrojone w kostkę, żółtko i kakao. 

3. Wyrabiamy kruche ciasto.

4. Dodajemy posiekane migdały oraz migdały w płatkach.

5. Z ciasta formujemy walec, zawijamy w folię i wstawiamy do zamrażalnika na ok 40 minut.

6. Po tym czasie gdy ciasto jest już twarde, kroimy je na plastry o grubości ok. 6 mm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

7. Pieczemy ok 14 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.



Przepis pochodzi ze strony www.cakake.pl





You Might Also Like

0 komentarze

Facebook

Instagram

Łączna liczba wyświetleń