Kokosowe amarantuski ze słonecznikiem i suszonymi owocami
00:01Od dłuższego czasu miałam ochotę na ciasteczka z amarantusem i dzisiaj mogę Was zaprosić na te pyszności. Amarantuski są lekkie i pożywne, słodkie dzięki dodatkowi miodu.
Składniki
2 szklanki poppingu z amarantusa2/3 szklanki wiórek kokosowych
2 jajka
4 łyżki miodu
10 suszonych moreli
2 łyżki suszonej żurawiny
2 łyżki sezamu
łyżeczka cynamonu
Przygotowanie ciasteczek jest banalnie proste. Siekamy drobno suszone owoce i dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy. Z masy formujemy dowolnej wielkości kulki. Układamy na blaszce i pieczemy w 180 stopniach od 10 do 15 minut, trzeba obserwować.
Ciasteczka po upieczeniu są lekko miękkie. Po ostudzeniu delikatnie twardnieją.
Przepis pochodzi ze świetnego bloga, którego zdecydowanie polecam. Tutaj znajdziecie przepis.
0 komentarze